Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2011

Ο Μύθος του Σκαντζόχοιρου

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας Εποχής των Παγετώνων, πολλά ζώα πέθαιναν απ' το κρύο. Οι σκαντζόχοιροι κατάλαβαν την κατάσταση κι αποφάσισαν να ενωθούν σε ομάδες. Έτσι θα προστατευόντουσαν και θα ζέσταινε ο ένας τον άλλο.

Όμως τα αγκάθια του καθ' ενός πλήγωναν τους πιο κοντινούς του συντρόφους. Γι αυτό, για ν' αποφεύγουν τις γρατσουνιές, αποφάσισαν ν' απομακρυνθούν ο ένας απ' τον άλλο....κι άρχισαν να πεθαίνουν απο κρυοπαγήματα.

Όσοι απόμειναν ζωντανοί έπρεπε να διαλέξουν: ή ν' αποδεχτούν τ' αγκάθια των διπλανών τους ή να εξαλειφτούν ως είδος. Με σοφία, αποφάσισαν να ξαναγυρίσουν όλοι μαζί.
Έτσι έμαθαν πως για να συμβιώσεις πρέπει να φας πότε-πότε και καμιά γρατσουνιά  από εκείνον που σου είναι πιο κοντινός, αλλά παρ' όλ' αυτά, το πιο σημαντικό είναι η ζεστασιά που μπορούμε να μοιραστούμε. Με αυτόν τον τρόπο έμαθαν να συμβιώνουν και έτσι κατάφεραν να επιβιώσουν ως είδος ως τις μέρες μας.

2 σχόλια:

librarian είπε...

Τι πανέμορφο πλασματάκι είναι αυτό! Δε θυμάμαι να έχω δει σκαντζόχοιρο από κοντά αλλά έτσι όπως το βλέπω θέλω κι εγώ ένα!!!
Εξαιρετική ιστορία, να θυμηθώ να τη θυμάμαι και να τη λέω σε γραντσουνισμένες ώρες.

Me:Moir είπε...

Καλά, είναι πολύ μούργος ο μικρός στις φωτό. Ξετρελάθηκα (επίσης) με την φάτσουλα του!